Català  del Club Muntanyenc  20/01/2019 
Inici | La coral | Història 

Història
Components
Director
Objectius
Agenda
Forma-hi part

Història

La Coral

La Coral Sant Cugat del Club Muntanyenc, va ser fundada a principis del 1975 amb gent del llavors desaparegut Orfeó Sant Cugat. Des dels inicis en fou director el mestre Xavier Azqueta, feina continuada pel mestre Josep Ferré, al qual seguiren en la direcció de la coral Xavier Torns, Miquel Bohigas, Enric Azuaga, Xavier Baulies, Nuria Serrahima , Sergi Moreno i en l’actualitat en Tomeu Quetgles.

En els ja més de vint-i-cinc anys d'existència, la coral ha interpretat des de cançó de muntanya o cançó popular catalana i d’altres països, fins a obres més complexes com: el Rèquiem, la Missa de la Coronació i la Missa Brevis de Mozart,el Glòria i el Magnificat de Vivaldi, el Magnificat de Shútz, una selecció de sarsuela, Cançó d’amor i de guerra, "L'Himne" de Mendelssohn; i als concerts de Festa Major obres com ara: el Catulli Carmina de Carl Orf amb escenografia, una "Festa Major" amb cobla, castells i gegants a escena, un "Cant a Llatinoamèrica" inclosa la Missa Criolla interpretada amb vocalistes nadius i instruments típics, un "Homenatge als cent anys d’història del cinema", una "Nit de Gospel i Negro Spiritual" acompanyats de jazz-band i solistes.

Ha interpretat, en diverses ocasions, el Rèquiem de Gabriel Fauré i "Camí de Cançons", un recull de peces tradicionals catalanes harmonitzades per en Josep Lluís Guzmán. Per motiu de l’Any Europeu de les Llengües, va crear l’espectacle "Cançons del Món", una passejada musical en catorze llengües del món. L'any 2002, ha interpretat, amb èxit una "Antologia de Musica Coral Catalana", un homenatge a la polifonia catalana des del segle XIII fins l’actualitat..

Sota la direcciól d’en Sergi Moreno, La Coral Sant Cugat ha donat concerts a Alba, (Piamont, Itàlia), Participat en les representacions de El Pessebre, i en d’altres manifestacions corals com les Trobades de Corals de Muntanya mantenint l’esperit del Club al qual pertany, el CMSC.

A partir del mes de Setembre del 2006, en Tomeu Quetgles s’ha fet càrrec de la direcció de la Coral.

 

Tornar | Versió imprimible

 Powered by Advanto © 2019 Coral Sant Cugat 1975 del Club Muntanyenc. Tots els drets reservats Afegir a favorits